Zonnepanelen van WatBeters

Om zelf energie op te wekken, gaan we zonnepanelen plaatsen. Niet op onze eigen daken, maar juist op de daken van onze scholen en bedrijven. En onze overheid vindt dat zo’n goed idee, dat ze dat belonen met een flinke belastingkorting. Voor ieder zonnepaneel dat je koopt, krijg jij 15 jaar lang korting op de energiebelasting! Daarvoor moet wel het een en ander geregeld worden. Maar dat doet WatBeters voor je. We leggen graag uit hoe dat werkt. In een korte versie. En een hele uitgebreide versie. Die vind je hier.

ZonnepanelenZonnepanelen en belastingvoordeel. De korte versie.
Om het plaatsen van zonnepanelen te stimuleren heeft onze overheid een aantrekkelijke regeling ontwikkelt. Het werkt als volgt: Als je in jouw wijk (postcodegebied) samen zonnepanelen gaat plaatsen op een gebouw in de buurt – bijvoorbeeld op een school of een bedrijf – dan krijgen alle deelnemers daarvoor een belastingvoordeel. Om hiervoor in aanmerking te komen, moet je samen een zogenaamde coöperatie oprichten.

Geen zorgen, dat regelt WatBeters allemaal. Uiteraard bij voldoende interesse en aanwezigheid van een geschikt dak. Die coöperatie wordt eigenaar van de zonnepanelen die je samen hebt aangekocht. En dan wordt het echt interessant want:

  1.  over de hoeveelheid energie die jouw panelen hebben opgebracht, hoef je geen
    energiebelasting te betalen – en dat 15 jaar lang!
  2.  de energie die de panelen opwekken wordt ook nog eens verkocht aan het energiebedrijf.
     Dat geld gaat naar de coöperatie die daarmee  mooie dingen in de buurt kan financieren.

Klinkt allemaal wat ingewikkeld. Is het in de praktijk niet, omdat de hele afhandeling daarvan via WatBeters wordt geregeld.

Hoeveel levert mij dat dan op?  
De hoogte van dat bedrag is afhankelijk van de hoeveelheid energie die een paneel opwekt. En dus hoe vaak de zon schijnt.  Om toch wat getallen te geven: stel een paneel kost  300 euro. Op basis van onze ervaring in Heteren, kun je ongeveer rekenen op een belastingvoordeel van zo’n 30 euro per jaar. Dat is dan een rendement van 10%. Veel meer dan je via je spaarrekening terug krijgt. En: je helpt mee aan de duurzaamheid van ons dorp.

Schrijf je vrijblijvend in

Zonnepanelen via WatBeters op je eigen dak?
We krijgen bij iedere campagne ook vragen van mensen die zonnepanelen op hun eigen dak willen leggen. Dat is niet wat we bij WatBeters doen. Wij leggen zonnepanelen op daken van bedrijven en scholen. Maar gezien de interesse kunnen we wellicht iets betekenen. Laat ons hier weten als je zonnepanelen op je eigen dak wilt. Dan houden we je geïnformeerd.