WatBeters voor Scholen

“De hele wereld is het erover eens: het moet duurzamer. Ook de gemeente Overbetuwe. Wij willen zo’n duurzame samenleving echt voor elkaar krijgen. Het burgerinitiatief WATBETERS geeft daar het goede voorbeeld in. We werken hierin met z’n allen samen; inwoners, bedrijven, scholen, gemeente en maatschappelijke organisaties”. Burgemeester Toon van Asseldonk.

De burgemeester verwoordt het treffend. WATBETERS sluit naadloos aan op elke leefbaarheids- en duurzaamheidsagenda en is daarmee veel meer dan een energiecollectief. Het verbindt gemeente, bedrijven, scholen, kinderen en ouders.

Waarbij we als WatBeters de rol van de kinderen heel belangrijk vinden. Duurzaamheid en leefbaarheid in de gemeenschap gaat immers over hun toekomst. En minstens zo belangrijk: vroeg geleerd is oud gedaan. Hoe beters ons jeugd begrijpt wat het belang van duurzaamheid is, hoe groter de kans dat ze daar als volwassene positief mee omgaan.

Daarom stimuleert WatBeters spelenderwijs duurzaamheid. Dat begint met een lesprogramma voor de basisscholen. Stichting Natuur & Milieu Educatie leert kinderen hoeveel energie je kunt opwekken en hoe je energie kunt besparen.

Wil jij met je school meedoen aan een campagne van WatBeters? Bekijk onze MenukaartVoor meer informatie en het bespreken van de mogelijkheden mail naar info@www.watbeters.nl.

Olga Ophof, directeur basisschool De Klimboom. Deed WatBeters op school.