Groene stroom en gas via WatBeters

Waarom groene stroom en gas via WatBeters?
Om het belastingvoordeel van de zonnepanelen via je energierekening te verrekenen, moet je klant zijn bij een leverancier die dit ondersteunt. De meeste energiebedrijven doen dat niet, omdat ze het gedoe vinden. Daarom zijn wij op zoek gegaan naar een partner: ENGIE. ENGIE vindt die verrekening geen gedoe en zorgt ervoor dat het belastingvoordeel op je jaarrekening wordt verwerkt. Bovendien hebben zij een scherp tarief.

Nog meer voordeel
En als we samen gas en stroom inkopen, kunnen we als gemeenschap ook besparen. Bovendien hebben we met ENGIE afgesproken dat ze in ruil voor al die klanten ook een bijdrage leveren. ENGIE geeft gemiddeld 50 euro per klant per jaar aan de lokale coöperaties en heeft een heel scherp tarief. Een uitstekende partner dus.

Wil je weten wat je energiekosten zijn en hoeveel je bespaart? Bereken je energiekosten.

Let op: Stap op het goede moment over.
Check altijd wat de voorwaarden van je huidige energieleverancier zijn en stap nooit eerder over dan 3 maanden voor het einde van je contract.

Overstappen is niet verplicht
De overstap naar ENGIE is niet verplicht. Zorg ervoor dat je bij een energieleverancier zit die bereid is om de fiscale verrekening te accepteren. De meeste grote leveranciers ondersteunen dit niet. Als ze dit wel doen, dan kunnen wij bij een administratiekantoor deze verklaring laten opmaken. Deze administratiekosten van circa 50 euro worden bij jou in rekening gebracht.

Geen zonnepanelen maar wel overstappen via WatBeters?
Geen probleem! Dan wordt je donateur van de (nog op te richten) lokale coöperatie en levert ENGIE gewoon de gemiddelde bijdrage van 50euro aan die coöperatie.
Als donateur van een lokale coöperatie:
– informeren we je via de e-mail over de ontwikkelingen binnen de coöperatie;
– ontvang je uitnodigingen voor de jaarvergadering en andere activiteiten;
– kun je zelf meedenken over hoe WatBeters nog meer beters kan doen.

Donateurs hebben echter geen stemrecht in de ledenvergadering over opbrengsten die met name door de opgewekte zonne-energie wordt gerealiseerd.

Schrijf je vrijblijvend in