WatBeters voor Gemeentes

WatBeters is onderdeel van een nieuwe beweging in Nederland. Een beweging van mensen die geloven in de kracht van positieve energie. Burgers zijn volop in beweging. In coöperatief verband pakken ze opwekking, energiebesparing en handel op. Had deze ontwikkeling een aantal jaren geleden nog het karakter van pionieren, kan er nu voorzichtig gesproken worden over de opkomst van een nieuwe sector: de coöperatieve energiesector. WatBeters wil een bijdrage leveren door een zeer professionele aanpak die de gemeente, bedrijven/scholen en burgers faciliteert bij het opzetten van dit soort coöperaties.

Belangrijke bijdrage aan duurzaamheidsdoelstellingen
De door lokale energiecoöperaties opgewekte duurzame energie is in 2018 opnieuw sterk gegroeid. Er is nu 74,5 MWp aan collectief zonvermogen in productie en 159 MW aan collectieve wind, opgeteld genoeg stroom voor ruim 140.000 huishoudens. Op korte termijn staat er nog minstens een verdubbeling op de planning. Het aantal coöperaties is in 2018 toegenomen met 85 tot 484. Bijna 70.000 Nederlanders zijn lid van een lokale energiecoöperatie. Dat blijkt uit de Lokale Energie Monitor 2018.

Maar dat gaat niet vanzelf. Er moeten projecten worden gestart voor het werven van klanten en daken op scholen en bedrijven. Er moeten voorlichting gegeven worden. De hele organisatie van de coöperaties moet opgezet en begeleid worden. Er moeten afspraken gemaakt worden met energiebedrijven. En dat is precies wat WatBeters doet – waarmee we een enorme versnelling kunnen aanbrengen en succesvolle projecten waarmaken.

Wil jij voor jouw gemeente ook WatBeters? Neem dan contact met ons op via info@www.watbeters.nl.

Burgemeester van Overbetuwe, Toon van Asseldonk, ondersteunt WATBETERS en vertelt waarom: