Hoe wordt mijn belastingvoordeel door zonnecertificaten verrekend door Engie?

De verrekening van het belastingvoordeel
Om het belastingvoordeel via je energierekening te verrekenen, moet je klant zijn bij een leverancier die dit ondersteunt. De meeste energiebedrijven doen dat het niet, omdat ze het gedoe vinden. Uiteraard heeft WatBeters gezorgd voor een oplossing.

We hebben offertes opgevraagd bij leveranciers die ons project wel ondersteunen. Daarbij hebben we naast kwaliteit natuurlijk gelet op de laagste energieprijs en de hoogste bijdrage aan het dorp. ENGIE kwam op alle fronten als allerbeste uit de bus: per aansluiting gas en stroom vloeit er maar liefst € 50,- per jaar terug naar het dorp! Bovendien verwerken zij het belastingvoordeel op je jaarrekening. Wil je weten wat je energiekosten zijn en hoeveel je bespaart? Klik hier.

De werkelijke verrekening van de teruglevering van de stroom vindt plaats via je lokale coöperatie.
Aan het eind van iedere productiejaar maakt de coöperatie een overzicht van de totaal opgewekte energie en verrekend dat naar een gemiddelde opbrengst per certificaat. Dit wordt daarna voorgelegd aan de leden tijdens de jaarvergadering. Na goedkeuring wordt het overzicht verstuurd naar de energieleverancier. Zij verrekenen het belastingvoordeel op de eerst volgende jaarrekening. Als je bij ENGIE zit hoef je niets te doen, alles verloopt automatisch.