Het tweede ‘WatBeters- dak’ is een feit. Na de Brede school in Heteren heeft sinds deze week ook verhuisbedrijf Jacobs in Heteren 268 panelen op het dak. Hiermee hebben de rivierdorpen de volgende stap gezet om hun eigen elektriciteit op te wekken.

Heteren, 16 september 2018- De filosofie achter WatBeters is dat we als dorpsgemeenschap zelf grip moeten krijgen op de energie die we inkopen. Door dat te doen, gaat de winst niet naar het energiebedrijf, maar vloeit het terug naar het dorp. Daarvoor plaatst WatBeters ook in samenwerking met lokale scholen en bedrijven zonnepanelen op hun grote daken. Alle opgewekte energie wordt verkocht en de opbrengst komt na aftrek van kosten ter beschikking aan lokale goede doelen. Daar boven op ontvangt de coöperatie per huishouden nog eens 50 euro per jaar van de energieleverancier. Ook dit gaat naar goede doelen. Tenslotte wordt de energierekening van de deelnemers lager, dankzij de belastingvrijstelling over hun opgewekte energie. Zonder dat ze panelen op hun eigen dak hoeven leggen. Kortom: iedereen wordt beter van WatBeters.

Driel, Randwijk en Heteren zijn energieproducerende kernen
De scholen in Heteren hebben al eerder het goede voorbeeld gegeven door zelf ruim 200 panelen op hun schooldak te plaatsen. De resterende dakruimte is beschikbaar gesteld aan WatBeters. Na de schooldaken is nu ook het dak van de loods van verhuisbedrijf Jacobs in Heteren volgelegd met zonnepanelen. Al deze gebouwen wekken meer elektriciteit op dan ze zelf verbruiken. Op deze manier worden Driel, Randwijk en Heteren stapsgewijs energieproducerende dorpskernen. Omdat alle zonnepanelen op deze daken zijn verkocht is het alleen nog mogelijk om je in te schrijven voor de wachtlijst voor het 3e dak. Dus, voor alle bedrijven die nog een dak beschikbaar hebben: meldt u aan via info@watbeters.nl.

16 panelen gratis beschikbaar gesteld
WatBeters heeft ervoor gezorgd dat de installateur van de zonnepalen, Atama Solar Energy BV, 16 extra zonnepanelen plaatst op verhuisbedrijf Jacobs. Deze zonnepanelen wil de lokale coöperatie beschikbaar stellen aan gezinnen die door onvoorziene omstandigheden langdurig in financiele problemen zitten. Deze gezinnen in Driel, Randwijk en Heteren en omgeving ontvangen gezamenlijk de komende 15 jaar een belastingkorting op hun energierekening tussen de € 8.000,- en € 10.000,-.

Nu alvast een bijdrage aan het dorp leveren?
Naast het kopen van zonnepanelen is het altijd mogelijk om over te stappen voor stroom en/ of gas en op die manier je dorp te steunen.Overstappen betekent namelijk dat er ieder jaar € 50,- per aansluiting over wordt gemaakt naar het dorp! Op deze wijze steun je niet alleen jezelf, maar ook het dorp. Zonder dat het geld kost. Ga naar www.watbeters.nl/doemee en ontvang een aanbod in je mailbox.