Waarom wordt het grootste deel van het rendement door de postcoderoos bepaald?

De regeling verlaagd tarief energiebelasting zorgt ervoor dat leden van een coöperatie de door de coöperatie opgewekte energie kunnen verrekenen met de energiebelasting. Middels een afspraak met de belastingdienst (aanwijzing) kan de coöperatie de opgewekte energie toerekenen naar de leden naar rato van ieders inleg. Een voorbeeld van een van de WatBeters projecten vind je hier. De verrekening van de energiebelasting wordt gedaan  door het energie leveringsbedrijf van het betrokken lid op basis van opgave van de coöperatie.

Om het belastingvoordeel via je energierekening te verrekenen, moet je dus klant zijn bij een leverancier die dit ondersteunt. De meeste energiebedrijven doen dat niet omdat ze het gedoe vinden. Uiteraard heeft WatBeters gezorgd voor een oplossing.
We hebben offertes opgevraagd bij leveranciers die ons project wel ondersteunen. Daarbij hebben we naast kwaliteit natuurlijk gelet op de laagste energieprijs en de hoogste bijdrage aan het dorp. ENGIE kwam op alle fronten als allerbeste uit de bus: per aansluiting gas en stroom vloeit er maar liefst € 50,- per jaar terug naar het dorp!

Bovendien verwerken zij het belastingvoordeel op je jaarrekening. Wil je weten wat je energiekosten zijn en hoeveel je bespaart? Klik dan hier.